Friday 26 April 2024| ۰۲: ۱۰ - جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۱۱۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۸
استاد دانشگاه همدان : ایجاد زمینه فساد با راه امام خمینی(ره) تطابق ندارد

 عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی واحد همدان با تأکید بر اینکه ایجاد زمینه فساد با راه امام(ره) تطبیق ندارد، گفت: در ایجاد ساختارهای اجرایی باید دقت نظر صورت گیرد چراکه نمی شود ساختاری را به وجود آورد که در آن زمینه سوءاستفاده و اختلاس باشد و انتظار داشته باشیم فسادی صورت نگیرد بلکه در ابتدا باید کسانی که این ساختار اجرایی را ایجاد کرده بازخواست شوند.

به گزارش آستان، اکبر اسدی  با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) در تمام سختی ها و مشکلاتی که وجود داشت هیچ گاه نگاه و توجه خود را از خداوند برنداشتند، مطرح کرد: زمانی که امام(ره) در حال نماز بودند هیچ اتفاقی حتی تماس استاندار وقت خوزستان در دوران دفاع مقدس مبنی بر سقوط خرمشهر، ایشان را مشوش نکرد و همین ویژگی، نَفَس ایشان را الهی و مسیحایی می کرد.

وی با اشاره به رعایت حق النفس از سوی امام خمینی(ره) بیان کرد: امام راحل به نظافت، پاکیزگی، نظم و حتی ورزش بسیار اهمیت داده و به آن مقید بودند، در ایامی که حضرت امام(ره) در بازداشتگاه رژیم ستمشاهی بودند به طور مرتب و در زمان خاصی در سلول کوچک انفرادی پیاده روی می کردند، همیشه منظم بودند به طوریکه دیگران وقت خود را با امام(ره) تنظیم می کردند.

اسدی تأکید کرد: یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت امام(ره) که او را محبوب دل ها می کرد رعایت حق الناس بود که ایشان در زمینه حقوق اقشار مختلف، احترام به مردم، دقت در بیت المال بسیار حساس و نکته سنج بودند؛ به عنوان مثال می فرمودند اگر به من بگویند خدمتگزار، بهتر از این است که بگویند رهبر، رهبری مطرح نیست، خدمتگزاری مطرح است.

وی ادامه داد: امام(ره) در بسیاری از ابعاد نیز در اوج قرار داشتند؛ به طور مثال شجاعت یکی دیگر از ویژگی های بارز شخصیتی ایشان است که در اوج تهدیدات نظام های شرق و غرب تزلزلی در اندیشه و عمل ایشان ایجاد نکرد.

عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی همدان گفت: شاید برخی از افراد و شخصیت ها در دنیا به سبب یک ویژگی خاص شناخته شده باشند اما در سایر ابعاد شخصیتی دچار ضعف و مشکل بوده و عدم توازن در ابعاد شخصیتی آنها باعث شکستشان در عرصه های مختلف می شود.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی های شخصیتی امام(ره)، مردم را مجذوب خود می کرد به طوریکه از کارگر گرفته تا معلم، بازاری، رزمنده یا حتی یک روستایی ساده و خانم خانه دار برای تحقق اهداف انقلاب در حد توان تلاش و کوشش و مخلصانه در این راه فداکاری می کردند به طوریکه یکی از دلایلی که نظام تازه تأسیس جمهوری اسلامی در برابر تمام قدرت ها پیروز شد و آنها را به زانو درآورد، همین حمایت، پشتیبانی و اعتقاد عموم مردم به تحقق اهداف انقلاب و حضرت امام(ره) بود.

اسدی با اشاره به آسیب هایی که در حرکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است، توضیح داد: استفاده درست از مواهب و نعمات دنیوی از دستورات اسلام است که این سفارش بدون ریاضت دادن و سختی دادن است اما آنچه در این مسئله مهم است، حرص و ولع برای جمع کردن ثروت و قدرت طلبی است که اگر گریبانگیر مسئولان و مردم شود حرکت نظام جمهوری اسلامی که بر مبنای اندیشه های الهی حضرت امام(ره) شکل گرفته را در مسیر تحقق خود دچار تزلزل می کند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از آفت های نظام اسلامی در حال حاضر دنیاگرایی، به ویژه در بین مسئولان است، نمود این گرایش در زندگی مسئولان، داشتن خانه های لوکس و ماشین های گران قیمتی است که در زندگی آنها خودنمایی کرده و به تبع در زندگی بعضی از اقشار جامعه نیز نمود پیدا می کند، این گرایش موجب ایجاد شکاف طبقاتی در بین اقشار مردم می شود.

وی ادامه داد: آنچه که امام راحل به آن معتقد و شاید به عنوان یک اصل در نظام به آن قائل بودند دوری از دنیاگرایی بود چراکه اگر زمینه حرص و ولع در دنیاگرایی و قدرت طلبی در وجود انسان مجال پیدا کند به سرعت رشد کرده و زمینه ایجاد فساد را فراهم می کند.

اسدی با تأکید بر اینکه شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» تنها در بعد سیاسی مطرح نبوده و نیست، بیان کرد: این شعار در ابعادی چون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز وجود داشت، در بعد اقتصادی که در حال حاضر مشکلاتی در جامعه وجود دارد، دوری از آموزه های اقتصادی اسلام و برگرفته از نگاه اقتصادی غرب است که اگر به این مهم توجه نشود می تواند چالشی برای نظام جمهوری اسلامی ایجاد کند.

وی افزود: در دهه اول انقلاب اعتقاد به آرمان‎های حضرت امام(ره) و انقلاب شاید نسبت به اکنون پررنگ تر بود و تجلی این اعتقاد در زندگی مسئولان در رده های مختلف نمود داشت که کمترین استفاده از امکانات به ویژه امکانات دولتی را داشتند و به حداقل ها قانع بودند اما متأسفانه رفته رفته این رویه تغییر کرد و داشتن امکانات و در رفاه بودن تبدیل به یک ارزش و مایه تفاخر شد که مقام معظم رهبری نیز به شیوه های مختلف نسبت به این موضوع هشدار داده و قدرت طلبی و دنیاطلبی در مسئولان را به عنوان یک آسیب جدی برای نظام مطرح کردند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی همدان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بر طبق اصول کلی که حضرت امام(ره) برای انقلاب اسلامی ترسیم کردند، با جانشینی خلف صالح ایشان به حرکت پرخروش خود ادامه داده و دستاورهای بزرگی نیز داشته است، گفت: حرکت اصلی و کلی نظام جمهوری اسلامی منطبق با آرمان های امام راحل است اما از مشکلات و ضعف های موجود نباید چشم پوشی کنیم چراکه ندیدن ضعف ها، حرکت عظیم انقلاب و آرمان های حضرت امام(ره) و منویات مقام معظم رهبری را دچار آسیب بیشتر و از مسیر اصلی خود جدا می کند.


اسدی با تأکید بر اینکه ایجاد زمینه فساد با راه امام(ره) تطبیق ندارد، اظهار کرد: در ایجاد ساختارهای اجرایی باید دقت نظر صورت گیرد چراکه نمی شود ساختاری را به وجود آورد که در آن زمینه سوءاستفاده و اختلاس باشد و انتظار داشته باشیم فسادی صورت نگیرد بلکه در ابتدا باید کسانی که این ساختار اجرایی را ایجاد کرده بازخواست شوند.

وی افزود: اگر نظام اسلامی به حرکت خود بر مبنای آرمان های بلندی که از امام(ره) به یادگار مانده و از لسان رهبری معظم انقلاب تبلور پیدا می کند ادامه دهد، تمام آزادگان جهان به جمهوری اسلامی و الگوگیری از آن بیش از پیش امیدوار می شوند.
منبع: آستان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: