Thursday 25 April 2024| ۰۵: ۵۱ - پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۷۳۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
در دیدار مدیران ایمیدرو؛
یکی از مهمترین شعارهای اصلی انقلاب اتکاء به خودباوری و «ما می توانیم» است و با توجه به وجود نیروی انسانی خوب ایرانی در گستره دانش های موجود، باید از آن در جهت تولید تکنولوژی استفاده کنیم.
یادگار گرامی امام ارتباط صنعت و دانشگاه را یکی از حلقه های مفقوده کشورمان خواند و گفت: همیشه دولت ها نسبت به این مسأله حساسیت داشته اند اما چون کسی از کار سخت استقبال نمی کند و خرید تکنولوژی راه آسان تری است کمتر کسی به سراغ پیوند صنعت و دانشگاه می رود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان، آیت الله سید حسن خمینی در دیدار رئیس و مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) طی سخنانی با اشاره به احکام فقهی مربوط به معادن و تعیین خمس بر استحصالات و درآمد آنها، اظهار کرد: این امر می تواند دال بر این باشد که محرومیت زدایی از منطقه ای که معدن در آن واقع شده است، یک وظیفه است و از همین رو همواره باید سهمی از معادن برای رفع محرومیت ساکنان منطقه اختصاص یاید.

وی افزود: گرچه اصل وجود معدن و تأسیس کارخانه برای آن اشغال را به ارمغان می آورد که عامل اصلی ایجاد معیشت و درآمد مناسب است، اما سازمان های غیر دولتی و دولتی باید بخشی از درآمد خویش را نیز برای توسعه منطقه صرف کنند.

یادگار امام با اشاره به وظیفه حکومت ها برای زمینه سازی زندگی بهتر مردم، به نفت و گاز به عنوان یکی از انواع منابع زیر زمینی اشاره کرد و گفت: اگر به این منابع مهم به عنوان یک نعمت خدادادی که باید با اتکاء به آن برای آینده «سرمایه گذاری» شود و بهترین استفاده را از آنها کنیم، نگاه نکنیم؛ در واقع آنها را از این برده ایم. 

وی «بهینه سازی» را دیگر نکته مهم در استفاده از معادن خواند و افزود: تکنولوژی های جدید می تواند میزان استحصال از معادن را به چندین برابر برساند و امروز با روابط جدید ایران با جهان، زمینه استفاده از تکنولوژی های روز فراهم است و شما باید در استحصال معادن خود را به روزرسانی کنید.

سید حسن خمینی با بیان اینکه این بدان معنا نیست که نمی توانیم در داخل تکنولوژی های ایجاد کنیم، یادآور شد: یکی از مهمترین شعارهای اصلی انقلاب اتکاء به خودباوری و «ما می توانیم» است و با توجه به وجود نیروی انسانی خوب ایرانی در گستره دانش های موجود، باید از آن در جهت تولید تکنولوژی استفاده کنیم.

وی با اشاره به موضوع پیوند صنعت و دانشگاه گفت: باید توانمندی دانشگاه در حوزه معدن و شرکت های بالا دستی و پایین دستی آن گسترش یابد؛ چرا که بسیاری از تکنولوژی های خارجی در این زمینه در کشور خودمان قابل ایجاد است.

یادگار امام ارتباط صنعت و دانشگاه را یکی از حلقه های مفقوده کشورمان خواند و گفت: همیشه دولت ها نسبت به این مسأله حساسیت داشته اند اما چون کسی از کار سخت استقبال نمی کند و خرید تکنولوژی راه آسان تری است کمتر کسی به سراغ پیوند صنعت و دانشگاه می رود؛ اما اگر به شرکت های دانش بنیان که مدتی است در کشور ایجاد شده، اعتماد کنیم، می توان بسیاری از تکنولوژی ها را بومی سازی کرد.

وی با اشاره به وجود مواد اولیه، نیروی انسانی، مدیریت و سرمایه به عنوان لوازم پیشرفت؛ خطاب به مسئولان ایمیدرو گفت: عزم پیوند این لوازم در کشور وجود ندارد و شما در مجموعه خود در جهت این هدف حرکت کنید. گرچه ریل گذاری کارها سخت است، اما وقتی ریل ها بر سر جای خود گذاشته شد، آیندگان راحت تر این مسیر را خواهند پیمود.

سید حسن خمینی در پایان با اشاره به وظیفه حاکمیت در قبال مردم، گفت: باید با اتکاء به نقاط قوت به سوی حل مشکلات و رفع آسیب ها اقدام کنیم و مجموعه ایمیدرو هم یکی از سرمایه های مهم کشور را در اختیار دارد که امید است با به کارگیری دانش روز و ارتباط خوب با جهان و دانشگاهها این امر را به سرانجام برساند.

مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو در دیدار مدیران این سازمان با یادگار امام، در ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان نیز گفت: سال گذشته 4 میلیون تن میزان صادرات فولاد بوده است که رکوردی تاریخی است و امسال این رقم به 6 میلیون تن می رسد.

وی اظهار داشت: در اکتشاف معادن،  ایران در جهان رتبه پانزدهم را داراست در حالی که در این حوزه ظرفیت زیادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در دولت جدید تلاش دکتر روحانی، مسئولان و ما در این راستا بوده این حوزه می تواند رقیب حوزه نفت باشد و فعالیت های خوبی در آن انجام شود، افزود: در ابتدای دوره در حوزه فولاد که یکی از شاخصه های توسعه یافتگی است، از عدم توازن رنج می بردیم که امروز وضعیت بهتری داریم.

کرباسیان ادامه داد: نزدیک به سه میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در کشور داریم که عدد بزرگی است و نیز گاز هم داریم که می توانند ارزش افزوده بالایی را تولید کنند.

وی با بیان اینکه توانسته ایم در چند سال اخیر توازنی را میان سنگ آهن، کنستانتره و گندله تا فولاد ایجاد کنیم، یادآور شد: سال گذشته 4 میلیون تن میزان صادرات فولاد بوده است که رکوردی تاریخی است و امسال این رقم به 6 میلیون تن می رسد.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو با تأکید بر ضرورت انجام کارهای اکتشافی در کشور، گفت: 250 هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی در کشور شروع شده است که تا امروز معادن معتنابهی از طلا، مس و سنگ آهن در حال اکتشاف است و حتی در برخی موارد فلزات کمیاب دنیا کشف شده است.

وی افزود: در  سه سال اخیر توانسته ایم پروژه های نیمه فعال یا جدید را ادامه دهیم یا شروع کنیم. در سالهای قبل به خاطر مشکلات ناشی از تحریم ها و مشکلات دیگر که هنوز گریبان ما را گرفته از جمله بدهی ها و ریخت ها و پاش ها مشکلات زیادی داشتیم؛ در یک مورد از این مشکلات، 21 هزار میلیارد تومان از اموال سازمان ایمدرو که باید برای سرمایه گذاری استفاده می شود تحت نام خصوصی سازی واگذار شد و به سازمان ها و نهادهایی که صلاحیت اداره نداشتند ردّ دیون شد.

کرباسیان با اشاره به اینکه امروز پروژه ها یکی یکی به بهره برداری می رسد، اظهار کرد: پروژه هایی مانند  دریاچه نمک برای تولید پتاز و تولید طلا در زرشوران، سنگ آهن در سنگان (9 کارخانه در حال ایجاد است که دو کارخانه امسال افتتاح می شود و وضعیت منطقه را متحول می کند)، در سیستان و بلوچستان و نقاط مرزی کشور، در حال انجام است.

وی با بیان اینکه در حوزه مس هم پیشرفت های مهمی در سال های اخیر رخ داده است، گفت: سیاست کلی دولت، وزارت صنعت و سازمان ایمیدرو این است که این حوزه را که عمدتا در نقاط محروم است و بهره برداری پروژه ها منجر به توسعه منطقه می شود، کار را به پیش ببرد.

 رئیس هیأت عامل ایمیدرو  با بیان اینکه امیدواریم اهداف امام در توجه به مردم را محقق کنیم،  به ملاقات های خود با ایشان اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که در کلاس های درس همواره مطرح می کنم مدیریت امام است، زیرا براساس علم روز برخی تصمیمات به جا، تدابیر به جا و انتخاب های شایسته ایشان بر اساس اصول کاملا منطبق با علم روز است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: