Saturday 20 April 2024| ۰۰: ۰۲ - شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۸۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶
در مراسم بیست‌ و هشتمین سالگرد رحلت امام خمینی (س):
سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در مراسم بیست و هشتمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمه‌الله) در اجتماع هزاران نفری مشتاقان و دلدادگان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در حرم مطهر امام راحل آغاز شد.

رهبر معظم انقلاب:امام دارای صراحت و صداقت بود/عقلانیت را امام داشت

بیست و هشتمین مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) امروز با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولین نظام و با سخنرانی مقام معظم رهبری برگزار می شود.

به گزارش آستان ، این مراسم همه ساله صبح‎ها برگزار می‎شد اما امسال به منظور رعایت مردم روزه‎دار قبل از اذان مغرب برگزار شد. سخنرانی رهبر معظم انقلاب همچون سالهای گذشته آغازگر این مراسم بود که با نماز جماعت و مراسم افطاری و پذیرایی از میهمانان درحرم مطهر به پایان خواهد رسید.

سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در مراسم بیست و هشتمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمه‌الله) در اجتماع هزاران نفری مشتاقان و دلدادگان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در حرم مطهر امام راحل آغاز شد.

پیش از سخنرانی ایشان نیز سید مجید بنی فاطمه به مدیحه‌سرایی پرداخت. 
در پایان نیز زائران امام(ره)، افطار را مهمان آستان ایشان خواهند بود.
تنها مراسم بزرگداشت امام(ره) با توجه به قرار گرفتن مراسم امسال در ماه مبارک رمضان، برای رعایت حال مومنان روزه‌دار این مراسم خواهد بود و هیچ مراسم دیگری برگزار نمی‌شود.
 امروز در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی(ره):
* اگر یک حقیقتی بارها تکرار نشود و با جزئیات و خصوصیات ذکر نشود، گمان تحریف این حقیقت به‌مرور وجود دارد. اکثر شما می‌دانید که انگیزه‌هایی برای تحریف شخصیت امام و تحریف انقلاب که بزرگ‌ترین هنر امام بزرگوار بود وجود دارد.
* ما باید حقایقی را که در باب امام(ره) و در باب انقلاب گفتیم تکرار کنیم تا مجال تحریف را از تحریف‌کنندگان بگیریم.
* رمز پیروزی حرکت امام این بود که توانست بر جوانان تکیه کند و آحاد جامعه را وارد میدان کند و در میدان نگهدارد.
رهبر معظم انقلاب: اصول امام تمام‌نشدنی است؛ بنابراین امروز هم شعار عدالت اجتماعی و اقتصادی، استقلال، آزادی، مردمسالاری، جداشدن از چنبره آمریکا برای جوانهای ما جذاب است. ما البته در برخی از این شعارها عقب هستیم؛ این را انکار نمیکنیم، اما همت و هدف و آرمان ما همین است.

رهبر انقلاب، امروز در مراسم سالگرد رحلت امام (ره):
جذابیت امام جوانها را وارد میدان کرد
امام یک جذابیت‌های شخصی داشت؛ یک جذابیت‌هایی در شعارهای امام وجود داشت؛ این جذابیت‌ها آن‌قدر قوی بود که توانست قشرهای مختلف مردم را از جوان‌ها وارد میدان کند.
امام دارای یک شخصیت بسیار قوی و بسیار مستحکم بود. امام دارای صراحت بود، دارای صداقت بود. همه‌ی مخاطبان امام در گفته‌ی او احساس صداقت می‌کردند. امام ایمان و توکلش به خدای متعال در رفتار و گفتار او به‌طور مساوی نمایان بود.
بخشی از جذابیت امام مربوط به اصولی بود که امام ارائه می‌کرد. ازجمله‌ی چیزهایی که امام به مردم ارائه می‌کرد اسلام بود؛ اسلام ناب محمدی.
اسلام ناب یعنی اسلامی که نه اسیر و پابند تحجر است، نه اسیر و پابند التقاط است. امام در دورانی که هم تحجر وجود داشت هم التقاط وجود داشت، اسلام ناب را مطرح کرد؛ این برای جوان مسلمان جذاب بود. ازجمله‌ی مبانی امام، «استقلال»، «آزادی»، «عدالت اجتماعی»، «عدالت اقتصادی» و «بیرون آمدن از چنبره‌ی سلطه‌ی آمریکا» بود. این‌ها مبانی امام بود. این ها همه جذاب است.
دهه‌ شصت، دهه مبارزه با تروریسم بود
دهه‌ی شصت، دهه‌ی آزمون‌های بزرگ و پیروزی‌های بزرگ است؛ دهه‌ی شصت دهه‌ی خشن‌ترین تروریسم در کشور است. در طول چند سال هزاران نفر از آحاد مردم، از مسئولین، از قشرهای مختلف، به‌وسیله‌ی تروریست‌ها به شهادت رسیدند؛ از کاسب معمولی گرفته تا شخصیت‌ها؛ تا 17 هزار هم گفته‌اند؛ یعنی 17 هزار انسان باشرف، باشخصیت و ارزشمند در تروریسم دهه‌ی شصت فدا شدند که در میان این‌ها شخصیت‌هایی مثل شهید مطهری و شهید بهشتی حضور دارند.
دهه‌ی شصت دهه‌ی مبارزه با تجزیه‌طلبی است؛ در دهه‌ی شصت ملت ما و جوان‌های ما محکم ایستادند؛ جای شهید و جلاد عوض نشود. در دهه‌ی شصت ملت ایران مظلوم واقع شد. تروریست‌ها و منافقین و پشتیبان‌های آنان با ملت ایران جفا کردند.
 امام گره‌گشا است؛ علاوه بر اینکه اصول امام یک اصول تمام‌نشدنی و کهنه‌نشدنی است. بنابراین امروز هم شعار «عدالت اجتماعی و اقتصادی»، شعار «استقلال»، شعار «آزادی»، شعار «مردم‌سالاری»، شعار «جداشدن از چنبره‌ی آمریکا» برای جوان‌های ما جذاب است.
ما البته در برخی از این شعارها انصافاً عقب هستیم. ما در مورد عدالت اجتماعی عقبیم، در مورد تحقق برخی از مبانی و اصول اسلامی عقب‌ماندگی داریم؛ این را انکار نمی‌کنیم. اما همت ما و هدف ما و آرمان ما همین است.
این برای نسل جوان جذاب است؛ بلکه برای نسل جوان کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهای اسلامی جذاب است؛ این قدرت بسیج‌کنندگی انقلاب است.
من این را می‌خواهم بگویم: مسئولان کشور، فعالان سیاسی کشور، از این قدرت بسیج‌کنندگی انقلاب غفلت نکنند. این نعمت بسیار بزرگی است. 
وقاحت رئیس‌جمهور آمریکا
ببینید وقاحت دشمن ما تا کجاست! رئیس‌جمهور آمریکا در یک نظام قبیله‌ای عقب‌مانده‌ی منحطِ محض در کنار رئیس قبیله می‌ایستد و رقص شمشیر می‌کند؛ آن‌وقت به ۴۰میلیون رأی ملت ایران در یک انتخابات آزاد ایراد می‌گیرد.
در مقابل ما دشمنانی با این وقاحت و با این حد از پرده‌دری و بی‌ملاحظگی هستند که در کنار قاتلین شب و روز مردم کوچه و بازار یمن می‌ایستند و از حقوق بشر اسم می‌آورند؛ دیگر از این وقاحت بالاتر!
قریب دو سال و نیم است که شب و روز دارند یمن را بمباران می‌کنند؛ نه مراکز نظامی یمن را؛ کوچه و بازار و مسجد و خانه‌های مردم را؛ بی‌گناهان را می‌کشند... با یکدیگر مغازله می‌کنند و اسم حقوق بشر می‌آورند و جمهوری اسلامی را به‌خاطر حقوق بشر تحریم می‌کنند. وقاحت از این بالاتر.
می گویند چالش هزینه دارد، سازش هم هزینه دارد
 می‌شنوم گاهی اوقات بعضی در مقابل شعارهای انقلاب عنوان و مفهوم عقلانیت را مطرح می‌کنند؛ کانه عقلانیت نقطه‌ی مقابل انقلابیگری است؛ نه، این خطاست. عقلانیت واقعی هم در انقلابیگری است.
ببینید چه زمانی امام، آمریکا را به‌عنوان شیطان بزرگ و به‌عنوان یک موجود و دولت غیر قابل اعتماد معرفی کرد؟ امروز بعد از گذشت سی سال رؤسای کشورهای اروپایی می‌گویند آمریکا غیر قابل اعتماد است.
خب بعضی عقلانیت را در این می دانند اشتباه می کنند. می گویند که چالش با قدرت ها هزینه دارد. خب بله چالش هزینه دارد. اما سازش هم هزینه دارد.
شما ملاحظه کنید دولت سعودی برای اینکه بتواند با رئیس‌جمهور جدید آمریکا سازش کند مجبور می‌شود بیش از نیمی از ذخایر موجود مالی خودش را در خدمت هدف‌ها و طبق میل آمریکا هزینه کند. سازش هم هزینه دارد.
چالش اگر عقلایی باشد، اگر منطبق با منطق باشد، اگر با اعتماد به نفس باشد، هزینه‌اش به‌مراتب کمتر از هزینه‌ی سازش است.
این‌جور نیست که قدرت‌های توطئه‌گر و قدرت‌های متجاوز به یک حدی قانع باشند؛ ما این را در تعاملات این چند سال اخیر مشاهده کردیم. 
چند نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری
از صمیم قلب از مردم متشکرم
یک مسئله‌ی بسیار مهم، مسئله‌ی انتخابات ریاست جمهوری بود که انجام گرفت. بنده باید از صمیم قلب از یکایک آن کسانی که آمدند و بیش از ۴۱میلیون رأی را در صندوق‌ها ریختند تشکر کنم.
این انتخابات برای نظام جمهوری اسلامی مایه‌ی اعتبار و نشانه‌ی اعتماد عمومی مردم شد. البته بعضی‌ها از روی کج‌فهمی انکار می‌کنند و می‌گویند رأی مردم ربطی به تأیید نظام ندارد؛ چرا آقاجان؛ وقتی در چارچوب نظام رأی می‌دهد یعنی آن را قبول می‌کند و آن را کارامد می‌داند و اعتماد می‌کند.
خوشبختانه شورای محترم نگهبان صحت انتخابات را اعلام کردند؛ البته تخلفات را باید دنبال بکنند؛ اگرچه که این تخلفات به نتایج انتخابات اثری نگذاشته است.
آن کسانی هم که موفق نشدند -برخلاف سال۸۸ که آن مشکلات را برای کشور به وجود آوردند- ظرفیت نشان دادند.
 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
عناوین برگزیده
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین