Friday 04 July 2025| ۱۶: ۳۱ - جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۴۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام؛ اهم بیانات حضرت امام (س) در 6 بهمن ماه 1357 با سه شخصیت سیاسی
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ سه شخصیت سیاسی آمریکایی پس از مراجعت از بازدید تهران که برای بررسی وضعیت ایران صورت گرفته بود و مقارن با ایامی که سید جلال الدین تهرانی (رئیس شورای سلطنت) استعفای خود را با حضور در پاریس به امام (س) تقدیم نمود، مصاحبه ای با رهبر نهضت اسلامی ایران انجام دادند.


اهم بیانات حضرت امام (س) در این مصاحبه:

- حکومتی که بر اساس مذهب تشیع پیش بیاید، نه ظلم را تحمل می کند و نه ظلمی را به کسی تحمیل می نماید. تشیع مظهر مقاومت و دفاع از حق بوده است.

- در حکومت شیعه هیچ انسانی بر اساس مسلک مذهبی تحت فشار و سلب آزادی قرار نمی گیرد. تمامی انسانها در مذهب تشیع آزاد و مستقل هستند.

- برنامه شیعه از منظر امامان معصوم (ع) در دو کلمه خلاصه می شود: « نه تحمل ظلم بکن و نه ظالم باش ». تشیع در عین مقاومت، عادل است و عدالت یعنی نه ظلم بکن و نه زیر بار ظلم برو.

- در عین حال که ما از اظهار عقیده جلوگیری نکرده و نمی کنیم، لکن کارهایی که منحرفین انجام می دهند و اینکه اگر بخواهند دست به شورش بزنند و مسیر ملت را در نهضتی که قطع ظلم رژیم فاسد را دنبال می کند، تغییر دهند و ظالم را حفظ نمایند؛ مجاز نخواهد بود و ملت منافع ملی و مذهبی خود را از تعدیات آنها حفظ می کند.

-  ثمره پنچاه سال حکومت پهلوی عقب بردن فرهنگ مردم، فقیر شدن ایران و عقب ماندگی اقتصاد، غارت مخازن کشور نظیر نفت و درست کردن پایگاه نظامی برای آمریکا به جای آن، عقب راندن نیروهای انسانی، فاسد تربیت کردن ارتشی ها و رؤسای ارتش (انگل تربیت کردن ارتش ما) بود. اصلاح این وضع غمبار به یک برنامه طولانی احتیاج دارد؛ و این خرابی ها موجب مخالفت ما با شاه شد).

- در طی سالهای آینده باید آشفتگی های پهلوی ترمیم بشود؛ فرهنگ مستقل اسلامی، ارتش مستقل، اقتصاد سالم، زراعت پر رونق، جلوگیری از هدر رفتن مخازن کشور، صادرات و خرج عاقلانه به نفع ملت باید برنامه های ما برای این ترمیم باشد.

در پایان این مصاحبه، حاضران مصاحبه گر سه آرزوی انتقال قدرت به دولت جدید با حفظ سرعت و آرامش، تحقق وعده های عدالت برای مردم و برقراری تفاهم و احترام بین مردم ایران و آمریکا را نمودند. حضرت امام (س) در جواب، تحقق آرزوی استقرار دولت جدید را منوط به عدم دخالت و فشار و تهدید اجانب دانسته که در این صورت ملت ایران تحت تربیت اسلامی با آرامش قدرت را به دست گیرند. امام (س) تحقق عدالت را نیز منوط به این قدرت مردمی دانسته و برقراری رابطه حسنه بین ملت ها را به کنار رفتن قدرتمندان زورگویی که در رأس ملت ها قرار دارند مرتبط دانسته و در غیر اینصورت برقراری تفاهم بین ملت ایران و آمریکا را نامعلوم شمردند.

‏‏ ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۵۳۲ - ۵۳۵
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
عناوین برگزیده
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین