به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری آستان، آیت‌الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت اکبر عبدی، هنرمند باسابقه سینما، تلویزیون و تئاتر را تسلیت گفت و آن را «خسرانی بزرگ برای هنر کشور» دانست. یادگار امام با اشاره به نقش‌های ماندگار این بازیگر در حافظه چند نسل از ایرانیان، برای آن مرحوم رحمت و مغفرت الهی مسئلت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری آستان، آیت‌الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت اکبر عبدی، هنرمند باسابقه سینما، تلویزیون و تئاتر را تسلیت گفت.

متن پیام آیت‌الله سید حسن خمینی به شرح زیر است:

«درگذشت هنرمند باسابقه سینما، تلویزیون و تئاتر، مرحوم اکبر عبدی ضایعه‌ای بزرگ برای عرصه هنر است. حافظه چند نسل ایرانیان، پر از خاطرات رنگارنگ هنرنمایی‌های این بازیگر کم‌نظیر است. او با حضور حیرت‌انگیز در نقش‌های متفاوت، تصویر یک هنرمند توانمند را در ذهن و ضمیر ایرانیان به یادگار گذاشت و فقدان او خسرانی بزرگ برای هنر کشور است.

اینجانب این ضایعه را به عموم ملت ایران، اهالی هنر و خانواده مرحوم عبدی تسلیت می‌گویم و رحمت و مغفرت الهی برای او خواستارم.

سید حسن خمینی
۳ مرداد ۱۴۰۵»

 

زندگینامه اکبر عبدی

اکبر عبدی آقاباقر، متولد ۴ شهریور ۱۳۳۹ در محله نازی‌آباد تهران، یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین بازیگران تاریخ سینمای ایران بود. او اصالتاً اهل روستای آقاباقر اردبیل بود. عبدی فعالیت هنری خود را از اواخر دهه ۱۳۵۰ با نمایش‌های آماتوری آغاز کرد و سپس به عنوان هنرجوی مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما، وارد عرصه حرفه‌ای شد.

او در سال ۱۳۶۰ با مجموعه تلویزیونی «محله بهداشت» وارد تلویزیون شد و با بازی در مجموعه خاطره‌انگیز «بازم مدرسهام دیر شد» به چهره‌ای شناخته‌شده تبدیل گردید. یک سال بعد با فیلم «جنجال بزرگ» قدم به سینما گذاشت و با آثاری همچون «اجاره‌نشین‌ها»، «مردی که موش شد» و «گراند سینما» جایگاه خود را در سینمای کمدی تثبیت کرد.

عبدی توانایی خود را فراتر از نقش‌های کمدی نیز به اثبات رساند. بازی ماندگار او در نقش «غلامرضا» در فیلم «مادر» ساخته علی حاتمی، نخستین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای او به ارمغان آورد. نقش ساختارشکنانه او در فیلم جنجالی «آدم‌برفی» نیز یکی از بی‌ادمان‌ترین نقش‌های تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود. او دومین سیمرغ بلورین خود را برای فیلم «خوابم می‌آد» دریافت کرد.

از دیگر آثار مهم او می‌توان به «دلشدگان»، «هنرپیشه»، «دزد عروسک‌ها»، «سفر جادویی»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، سریال‌های «امام علی» و «در چشم باد» و مجموعه فیلم‌های «اخراجی‌ها» اشاره کرد. عبدی در سال ۱۳۹۲ نشان درجه یک فرهنگ و هنر را از رئیس‌جمهور وقت دریافت کرد و در طول کارنامه هنری خود، جوایز متعددی از جمله دو سیمرغ بلورین، تندیس حافظ و جایزه انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران را کسب نمود.

دوران بیماری و درگذشت

اکبر عبدی سال‌ها از بیماری کلیه رنج می‌برد و حتی عمل پیوند کلیه را نیز پشت سر گذاشته بود. او همچنین با دیابت و ناراحتی قلبی مواجه بود. حدود یک ماه پیش از درگذشت، بر اثر سکته قلبی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد و پس از طی مراحل درمانی، در خرداد ۱۴۰۵ از بیمارستان ترخیص گردید. سرانجام، این هنرمند پیشکسوت شامگاه جمعه ۲ مرداد ۱۴۰۵ در سن ۶۶ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

اکبر عبدی در طول بیش از چهار دهه فعالیت هنری، در بیش از ۱۲۰ فیلم و تولیدات تلویزیونی نقش‌آفرینی کرد و با تنوع نقش‌هایش، به یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های سینمای ایران تبدیل شد. حافظه تصویری چند نسل از ایرانیان، همواره با خاطرات نقش‌های ماندگار این بازیگر کم‌نظیر همراه خواهد بود.