Monday 29 April 2024| ۱۹: ۱۲ - دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳
دیدار مهمانان خارجی کنفرانس وحدت اسلامی با آیت الله سید حسن خمینی؛
حمید شهریاری: مکتب اسلام طی قرن‌ها شخصیت جامعی مثل امام خمینی(س) را به خودش ندیده بود

حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، گفت: اگر ما اجتهاد یا ولایت فقیه، استاد فلسفه و شیخ عرفانی را با هم ممزوج کنیم، می‌شود نظریه ولایت امام خمینی(س) که در قانون اساسی ما نوشته شده است. مکاتب فلسفی، عرفانی و فقاهتی نمی‌توانستند نظریه ولایت فقیه را تدوین، طراحی و ارائه کنند؛ کما اینکه سال‌ها در فقه ما نظریه ولایت فقیه، آن گونه که امام توصیف می‌کند، مردود بوده و امام این نظریه را به منصه ظهور رساند و عملیاتی کرد.


دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که تدریس فلسفه در حوزه علمیه قم رواج پیدا کرد، گفت: مکتب اسلام یک مکتب شامل است که طی قرن‌ها شخصیت جامعی مثل امام خمینی(س) را به خودش ندیده بود و این شخصیت جامع بود که با نگاه به همه جوانب اسلام، مکتب انقلاب اسلامی را که مقابله با ظلم و توجه به مبدأ و معاد و ذکر الهی به عنوان یگانه راه بشریت است، به ما معرفی کرد.

به گزارش آستان، حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری در دیدار مهمانان خارجی سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با سید حسن خمینی، گفت: من یک نوجوان 16 ساله بودم که به کمک بعضی از دوستانم امام را در مدرسه رفاه دیدم. اشک از چشمانم جاری شد و آتشی در دل ما افتاد که تا الآن هم زنده است و هر وقت در کنار حرم ایشان قرار می‌گیرم بی اختیار همان حالت برای من بازخوانی می‌شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: حضرت امام یک ویژگی داشتند که به نظر من آن ویژگی باعث توفیق در انقلاب اسلامی شد. آن ویژگی این بود که سه مکتب متفاوت و بعضا متناقض فلسفه، عرفان و فقهی اسلام در شخصیت واحدی جمع شده بود. یعنی ایشان واجد این ویژگی بودند که در سه رشته اسلامی به غایت رسیده بودند. یعنی ایشان سه مرجعیت متضاد را درون خودشان جمع کرده بودند.

وی یادآور شد: ما فقهایی داشتیم و داریم که نزدیک شدن به عرفان و فلسفه را حرام می‌دانستند. در مکتب مشهد و نجف و حتی در مکتب قم این افراد بودند و اجازه نمی‌دادند که مکتب فلسفی تدریس شود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که تدریس فلسفه در حوزه علمیه قم رواج پیدا کرد. قبل از آن کسی جرأت نمی‌کرد درس فلسفه بگوید و از بزرگان ما نقل است که دروس فلسفه مخفیانه و حتی گاهی اوقات با نهی مراجع شکل می‌گرفتند.

شهریاری تأکید کرد: اگر ما اجتهاد یا ولایت فقیه، استاد فلسفه و شیخ عرفانی را با هم ممزوج کنیم، می‌شود نظریه ولایت امام خمینی(س) که در قانون اساسی ما نوشته شده است. مکاتب فلسفی، عرفانی و فقاهتی نمی‌توانستند نظریه ولایت فقیه را تدوین، طراحی و ارائه کنند؛ کما اینکه سال‌ها در فقه ما نظریه ولایت فقیه، آن گونه که امام توصیف می‌کند، مردود بوده و امام این نظریه را به منصه ظهور رساند و عملیاتی کرد.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی  40 سال است که در مقابل استکبار جهانی ایستادگی کرده، افزود: اگر این نقطه تلاقی این سه مکتب در  وجود یک شخص همچون امام نبود ما به این جایگاه نمی‌رسیدیم. این یک نکته قرآنی است که می‌فرماید «لّقَدْ کَانَ لَکُمْ فِى رَسُولِ ٱللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُواْ ٱللَّهَ وَٱلْیَوْمَ ٱلْآخِرَ».

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان گفت: مکتب اسلام یک مکتب شامل است که طی قرن‌ها شخصیت جامعی مثل امام خمینی(س) را به خودش ندیده بود و این شخصیت جامع بود که با نگاه به همه جوانب اسلام، مکتب انقلاب اسلامی را که مقابله با ظلم و توجه به مبدأ و معاد و ذکر الهی به عنوان یگانه راه بشریت است، به ما معرفی کرد. خداوند را شاکریم در روزگاری به دنیا آمدیم که امام خمینی(س) را درک کردیم و من آرزو دارم روز قیامت ایشان بنده را در بین امت خودش بپذیرد و به عنوان سرباز یا شاگرد در مکتب خودش راه بدهد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
عناوین برگزیده
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین