Sunday 19 May 2024| ۱۳: ۵۰ - يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۰
گزارش تدبیر24 از گزینه های ریاست مجلس دهم:
گمانه زنی های بسیاری از رسیدن برخی چهره ها به صندلی بلند ریاست مجلس شورای اسلامی به گوش می رسد و واقعیت در پس این گمانه زنی ها نهفته است.
به گزارش شبکه مجازی آستان به نقل از تدبیر 24، پس از اعلام رسمی اولین نتایج دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و مشخص شدن ترکیب کلی سیاسی مجلس، رایزنی نمایندگان برای کسب کرسی های ریاست آغاز شد.

به گزارش خبرنگار تدبیر24 برخی نمایندگان که خود را در قامت رئسای کمیسیون ها دیدند رایزنی های خود را برای ریاست کمیسیون مورد نظر خود آغاز کردند ( تدبیر24 گزارشی از فعالیت نمایندگان برای کسب ریاست کمیسون ها نیز منتشر خواهد کرد ) تا شروع غیر رسمی مجلس دهم را از همین ابتدا کلید بزنند.

مهمترین اتفاقی که برای ترکیب ریاستی مجلس دهم رخ خواهد داد، تعیین رئیس مجلس است. گمانه زنی های بسیاری از رسیدن برخی چهره ها به صندلی بلند ریاست مجلس شورای اسلامی به گوش می رسد و واقعیت در پس این گمانه زنی ها نهفته است.

دسته بندی جناحی مجلس دهم را می توان به 3 طیف ، اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالگرا و مستقل عنوان کرد. علیرغم اصرار برخی رسانه های اصولگرا مبنی بر جدا سازی اصلاح طلب و اعتدالگرا، دسته بندی فوق به لحاظ کارکردی و جریانی مناسب تر و ملموس تر می باشد.

از این رو می توان مجلس را به دو بخش اصولگرا و غیر اصولگرا تقسیم کرد. یکی از کاندیدای مورد نظر طیف اصولگرا که می توانست مورد ارزیابی قرار بگیرد از راه یابی به مجلس دهم بازماند و هم اکنون چهره های دیگری جهت ارزیابی وارد بحث شده اند. یکی از افرادی که به دلیل همراهی لاریجانی با جریان اعتدال و کنار گذاشته شدن لاریجانی از لیست مسلم اصولگرایان بر سر زبان ها افتاده و از رقیبان علی لاریجانی در قم بوده و هم اکنون اصولگرایان درحال رایزنی و سرمایه گذاری روی وی هستند، مجتبی ذوالنوری است. بر اساس این گزارش و ترکیب بدست آمده از مجلس دهم می توان از مجتبی ذوالنوری، علی لاریجانی، علی مطهری و محمدرضا عارف

به عنوان شاخص ترین چهره های قابل بررسی جهت کسب ریاست مجلس دهم نام برد.


مجتبی ذوالنوری :

طیف حامی وی اصولگرای غیر سازشگر با دولت است و مدلی همانند پایداری است و طیف غیر اصولگرا نیز مخالف ریاست مجلس ایشان خواهند بود.

علی لاریجانی :

دو دوره ریاست بر مجلس و حضور بعنوان رئیس مجلس در زمان تصویب برجام کافی است تا قدرت لابی وی را بیشترین قدرت موجود برای ریاست مجلس عنوان کنیم.

علی مطهری :

اصولگرایی که اعتقاد دارد بر اصول خویش پایبند است و حرف حق را در هر شرایطی می زند و مستقل عمل می کند. رای دوم تهران است اما به دلیل شخصیت مستقلش، قدرت لابی های تساهمی سیاسی را ندارد و گزینه دائم اصولگرا و غیر اصولگرا نخواهد بود.

محمدرضا عارف :

دارای بیشترین پشتوانه رای مردمی در کشور است. رای اول تهران و کل کشور محسوب می شود. هماهنگی با جریان دولت، دارای قدرت چانه زنی بالا و لابی های سیاسی است و گزینه مقبول طیف غیر اصولگرا.

حال باید دید تا شروع مجلس دهم چه کسی بیشترین تعداد نمایندگان را همسو با خود خواهد کرد و بر بلندترین صندلی بهارستان تکیه خواهد زد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
عناوین برگزیده
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین