Saturday 18 May 2024| ۱۰: ۳۵ - شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۲۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
نشست شورای اداری:
با تصویب سیاستهای جهانی توسعه پایدار با اهداف و شاخص گزاری های آن در سال گذشته و همچنین پیوستن ما به ابعاد جهانی توسعه پایدار، جای بسی خرسندی است که این سیاستها در برنامه ششم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته است.
نشست شورای اداری شهرستان دماوند با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، فرماندار دماوند، مسئولان شهرستان، دوستداران محیط زیست و اعضای شورای شهر دماوند برگزار شد.

به گزارش  آستان معصومه ابتکار در این نشست اظهار داشت: جهت گیری اصلی دولت یازدهم تعالی و پیشرفت کشور و  در ابعاد مختلف بوده و این محقق نمی شود مگر با توجه به ابعاد توسعه پایدار.

وی با اشاره به اینکه ما باید سیاست حفظ محیط زیست را در کنار برنامه های توسعه ای و عمرانی کشور درونی سازی کنیم و باید تمام این فعالیت ها در مشی خود به محیط زیست توجه ویژه ای معطوف گردد، افزود: با توجه به ابلاغ سیاست های کلان ابلاغی در 15 بند توسط مقام معظم رهبری در سال گذشته ضرورت دارد که سیاست های توسعه پایدار محقق شود.

ابتکار ادامه داد: با تصویب سیاستهای جهانی توسعه پایدار با اهداف و شاخص گزاری های آن در سال گذشته و همچنین پیوستن ما به ابعاد جهانی توسعه پایدار، جای بسی خرسندی است که این سیاستها در برنامه ششم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کشور به سمت قانون گرایی و تحقق اهداف قانونگذار در حال حرکت است ، افزود: محیط زیست در کنار همه این اهداف و اقدامات موضوع بسیار مهم و دارای اولویتی است که همواره در سخنان رئیس جمهور کشور بیان شده است.

وی تصریح کرد: محیط زیست در همه زمینه ها از فعالیت های صنعتی و کشاورزی گرفته تا راهداری و ساخت و ساز موضوع قابل تاملی است که باید در مدیریت شهری و در حوزه های برنامه ریزی توجه ویژه ای به آن شود.

به گزارش آستان، معاون رئیس جمهور در ادامه به محدودیت ظرفیت منابع طبیعی و ظرفیت های زیستی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این منابع و ظرفیتها باید شناسایی شود و نباید با اقدامات نسنجیده باعث از بین رفتن ظرفیت ها و توان بازیابی طبیعت شویم.

وی ادامه داد: در نقاطی مانند تهران و دماوند با بارگزاری سنگینی بلحاظ جمعیت، صنعت، راه و دامداری مواجه هستیم و باید بتوانیم برای همه اینها بر اساس ظرفیت موجود برنامه ریزی کنیم تا همگام با توسعه در بخشهای مختلف صنعت و گردشگری و اشتغال و دیگر موارد، شاخص های محیط زیست و ظرفیتهای زیستی بخوبی حفاظت و صیانت شود.

ابتکار در بخشی از بیانات خود با اشاره به اینکه هیچ چیز دور ریختنی نیست، اظهار داشت: همه مواد قابلیت استفاده مجدد داشته و امروز در کشور ما بسیاری از کالاها و پسماندهای خشک دارای بخش فعال و اقتصادی خود بوده و در این راستا باید توجه ویژه ای به موضوع مدیریت پسماند شود و برنامه ریزی ها در این حوزه باید زیست محیطی- اقتصادی باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه امروز نباید هزینه برای حل و فصل مشکلات زیست محیطی قائل بود بلکه باید به فرصتها و ظرفیتهای درآمد زا که یکی از آنها پسماندها می باشد، توجه کرد، گفت:این شهرستان ، به لحاظ مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز و زمین خواری شهرستان مهمی می باشد که ما در مناطق تحت مدیریت خود بشدت این موضوعات را پیگیری می کنیم و می طلبد که در سایر عرصه ها نیز با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری، با جدیت مدیران شهرستان، از  زمین خواری و ساخت و سازهای غیر مجاز بطور جدی جلوگیری شود.

ابتکار با تشکر از فعالیت سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست در سطح استان تهران و همچنین شهرستان دماوند گفت: همه ما باید در حوزه محیط زیست دغدغه طبیعت را داشته باشیم  و برای ما ارتقاء مناطق تحت مدیریت  در سطح شهرستان بلحاظ افزایش ضریب حفاظتی بسیار اهمیت دارد و این موضوع با جدیت از سوی سازمان پیگیری می شود.

وی در خصوص پروژه احداث خط لوله گاز لاریجان نیز گفت: این پروژه مراحل اولیه ارزیابی خود را در تهران گذرانده و بعد از اشکالات وارده بر طرح و تغییرات صورت گرفته بر آن گزارش ارزیابی تایید شد، ولی آنچه مهم است بعد از هرگونه تایید در خصوص پروژه ها، مسئله نظارت و بررسی سازمان حفاظت محیط زیست مطرح است که در صورت هرگونه انحراف و تخطی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در حال حاضر متوقف شده است ، اظهار داشت: ارزیابی زیست محیطی باید در تمام پروژه های کشور صورت گیرد و این سیاستی است که  در دولت یازدهم بطور جدی پیگیری می شود.

ابتکار در بخشی از سخنان خود در خصوص فعالیت معادن با اشاره به اینکه  آیین نامه زیست محیطی معدن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست  به دولت ارائه خواهد شد، افزود: معادن باید تمام ضوابط زیست محیطی را به مانند هرگونه فعالیتی مثل راه و  صنعت بدقت رعایت نمایند، خواه در منطقه آزاد باشد، خواه در زیستگاههای حیات وحش، خواه در مجاورت شهر.

محمودی فر فرماندار دماوند در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت زیست محیطی شهرستان ارائه داد و افزود:شهرستان دماوند از شهرستانهایی است که آسیب های زیادی دیده ، خصوصا در بحث ساخت و سازهای غیر مجاز و رویکرد مدیریت شهرستان و ngo  ها و جوامع محلی تلاش در جهت صیانت از سیاستهای دولت می باشد.

وی با اشاره به اینکه حدود 83 درصد از مساحت شهرستان از مقدار 188 هزار هکتار جز منابع طبیعی است، اظهار داشت: علی رغم بسترهای مناسب و وجود رواناب ها در حال حاضر در بخش سفره آبهای زیر زمینی دچار مشکل هستیم.

محمودی فر ادامه داد: با توجه به سیاستهای دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز و حساسیتهای موجود، مهار و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربری ها و حفر چاههای غیر مجاز به جدیت در حال پیگیری است.

وی به  زیر ساخت های و ظرفیت موجود در شهرستان در بحث گردشگری اشاره کرد و گفت: می طلبد که مناطق چهارگانه در این شهرستان بروز و ظهور داشته باشند و مناطق فعلی ارتقا یافته و این موضوع به افزایش سطح حفاظتی کل مناطق کمک خواهد کرد.

فرماندار دماوند با اشاره به احداث خط لوله گاز لاریجان اظهار داشت: برای ما مهم است که این خط لوله بنحوی اجرا گردد که کمترین آسیب به شهرستان و منابع طبیعی وارد شود و در کنار این صیانت از محیط زیست، مردم لاریجان هم از نعمت گاز بهره مند شوند.

این گزارش می افزاید همچنین در آغاز این جلسه تنی چند از حاضرین به بیان نظرات خود در حوزه محیط زیست شهرستان پرداختند.

دیهیم نماینده تشکلهای زیست محیطی و دوستداران محیط زیست در بحث آسیب های جبران ناپذیر احداث پروژه گازرسانی لاریجان مطالبی را ارائه نمود و صفری شهردار دماوند نیز به نمایندگی از شهرداران شهرستان گزارشی در خصوص اقدامات شهرداری در حوزه شهری و مشکلات موجود ارائه داد.

همچنین طباطبایی شهردار آبسرد نیز به  حوزه حیات وحش و موضوع افتتاح موزه شهرستان با محوریت آبسرد پرداخت، حسینی رئیس اداره آب و فاضلاب نیز به موضوع احداث و بهره برداری سیستم تصفیه فاضلاب شهر دماوند و چاههای غیر مجاز و مجاز شهرستان پرداخت و ترکی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نیز مشکلات احداث آبیاری های تحت فشار و احداث گلخانه ها را عنوان کرد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: