Friday 17 May 2024| ۱۱: ۱۷ - جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۵۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۴
وی با بیان این‌که میزان بارندگی‌ها در پاییز امسال کمتر پیش‌بینی می‌شود، بیان کرد: امیدواریم که این میزان ذخیره آبی که در سدها داریم بتواند پاسخگوی نیاز مصرف باشد.
از اول سال تاکنون ۱۰ نفر در رودخانه‌ها و سدهای پیرامون تهران علی‌رغم وجود علامت‌های هشدار غرق شدند.

به گزارش آستان به نقل از ایسنا، خسرو ارتقایی - مدیرعامل آب منطقه ای تهران - امروز در نشستی خبری در خصوص وضعیت ذخیره آب در سدهای پنجگانه تهران گفت: ذخیره آب سدهای پنجگانه تهران از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۹۴) به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب تاکنون رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی اطلاعات موجود در مورد سال آبی ۱۳۹۴-۱۳۹۵ تاکنون نشان می‌دهد، بیش از ۱۸۲ میلیون مترمکعب آب در سد امیرکبیر، ۷۰ میلیون مترمکعب در سد لتیان، ۲۰۹ میلیون مترمکعب در سد لار، ۴۰۶ میلیون مترمکعب در سد طالقان و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سد ماملو آب ذخیره شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران با بیان این‌که بجز سدهای امیرکبیر و لتیان که نزدیک به پر هستند، مخازن سد طالقان ۹۰ درصد و سد ماملو ۸۰ درصد پر شده است، اظهار کرد: به دلیل فرار آب از سد لار تنها یک پنجم این سد پر شده است.

ارتقایی با اشاره به میزان بارندگی‌ها ادامه داد: میزان متوسط بارندگی در سطح استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۳۳ میلیمتر بوده که هرچند نسبت به سال پیش از آن افزایش ۲۴ درصدی را نشان می دهد، اما در مقایسه با متوسط ۴۸ ساله، افت ۱۴ درصدی دارد.

وی با بیان این‌که میزان بارندگی‌ها در پاییز امسال کمتر پیش‌بینی می‌شود، بیان کرد: امیدواریم که این میزان ذخیره آبی که در سدها داریم بتواند پاسخگوی نیاز مصرف باشد.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران در خصوص وضعیت مصرف آب در شهر تهران گفت: طبق آخرین آماری که از شرکت آب و فاضلاب در تاریخ ۱۱ تیرماه گرفته شده، آمار مصرف آب تهران به صورت لحظه‌ای ۳۶.۲ مترمکعب بر ثانیه است که این میزان با آب رودخانه کرج برابری می‌کند.

ارتقایی ادامه داد: یعنی در همین تاریخ در تهران روزانه ۳.۳ میلیون مترمکعب آب در روز مصرف می‌شود و باید گفت این میزان آب ۲۸ درصد از چاه‌ها و منابع آب زیرزمینی و ۷۲ درصد از طریق مخازن سدها تامین می‌شود.

وی با اشاره به متوسط فروش آب به شرکت‌های آب و فاضلاب گفت: در سال گذشته متوسط فروش آب خام از سدها به شرکت‌های آب و فاضلاب ۴۰ تا ۴۵ تومان در هر مترمکعب بوده و امسال نیز هیچ تغییر قیمتی صورت نگرفته است.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران در خصوص طلب شرکت آب و فاضلاب به شرکت آب منطقه‌ای تهران، اظهار کرد: ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان طلبکار هستیم.

ارتقایی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای برای مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز گفت: برنامه این است که در سال جاری ۳۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شود.

وی با بیان این‌که این کار در راستای احیاء و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی صورت می‌گیرد، بیان کرد: ۲۰۰۰ حلقه کنتورهای اندازه‌گیری آب با همکاری شرکت‌های توزیع برق در قالب کنتورهای فهام قرار است که روی چاه‌های مجاز به منظور اندازه‌گیری نصب شود.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران ادامه داد: همچنین قرار است که در سال جاری ۲۵۲ کنتور حجمی هوشمند بر چاه‌های کشاورزی با هدف طرح احیاء و تعادل‌بخشی نصب شود.

ارتقایی در خصوص عملکرد این سد در سال گذشته اظهار کرد: با همکاری سازمان‌های مرتبط تاکنون توانستیم ۱۶۱۵ حلقه چاه غیرمجاز را از ابتدای سال ۱۳۹۴ را تاکنون مسدود و از هدررفت ۸۳ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی جلوگیری کنیم.

وی با بیان این‌که ۲۰۰ حلقه چاه در سال جاری و مابقی در سال گذشته مسدود شدند، خاطر نشان کرد: در سال گذشته علاوه بر انسداد چاه‌ها ۶۵۰ کنتور هوشمند نصب و بالغ بر ۴۶ جلسه شورای حفاظت از شهرستان‌ها برگزار شد.

ارتقایی با اشاره به اعتبارات سال گذشته اظهار کرد: در سال گذشته 18 میلیارد تومان اعتبار مصوب ما بوده که از این میزان تنها هفت میلیارد تومان آن تخصیص یافت و برای سال جاری اعتبار مصوب 15 میلیارد تومان است که تا به امروز رقمی وصول نشده است.

وی درباره پروژه انتقال آب از سد دز به سد قمرود گفت: برای اجرای این طرح 56 کیلومتر تونل با قطر دو متر ساخته‌ایم که از این طریق آب شهر قم و شهرهای فلات مرکزی تامین خواهد شد همچنین سد پایین دست سد گلپایگان نیز تا چند روز آینده افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران با بیان اینکه ظرفیت این سد 200 متر مکعب است، اظهار کرد: امسال حدود 60 میلیون متر مکعب توسط این سد آب ذخیره شد.

ارتقایی با اشاره به سد نمرود خاطر نشان کرد: این سد به 160 میلیارد تومان سرمایه نیازمند است و تاکنون 80 درصد اقدامات آن جلو رفته و در مرحله آب‌گیری مقدماتی هستیم.

وی در خصوص وضعیت ساماندهی آب پساب جنوب تهران، تاکید کرد: برای اجرای این پروژه 150 میلیارد تومان سرمایه لازم است تا با احداث دو تصفیه‌خانه پساب آب به پایین‌دست و برای مصارف کشاورزی برسد، اخیرا با یکی از شرکت‌های خارجی صحبت شده و این شرکت ساخت و تجهیز این دو تصفیه‌خانه را از صفر به 100 به عهده گرفته است.

ارتقایی با بیان این‌که در دو منطقه شرق استان تهران دشت موشا و آب سرد تمرکز چاه‌های غیرمجاز در ویلاهای مردم بسیار زیاد است، اظهار کرد: در این حوزه بالغ بر 1000 حلقه چاه در آب سرد و بیش از 800 حلقه چاه در دشت موشا وجود دارد، لذا با شرکت آب و فاضلاب برای مسدود کردن این چاه‌ها برنامه‌هایی را در نظر گرفته‌ایم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای با اشاره به انفجار شهران گفت: گزارش ها نشان می دهد که این اتفاق در این منطقه مربوط به مترو،‌ آب و فاضلاب شهری و گاز بوده و ارتباطی به فرونشست زمین نداشته است.

به گفته وی استان تهران در حدود 700 میلیون متر مکعب کسری مخزن انباشته دارد که با تمام فعالیت های ما در نهایت 83 میلیون مترمکعب آن موثر واقع شده، اما باید گفت که وجود ترسالی در یکسال نمی‌تواند این کسری را برطرف کند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران از آماربرداری از منابع آب  خبر داد و گفت: آماربرداری از منابع آب هر پنج سال تکرار می‌شود که در امسال نیز از ماه آینده این فعالیت آغاز شده و نیازمند همراهی مردم و نیروی انتظامی هستیم.

ارتقایی به آزاد سازی حریم رودخانه ها در سال جاری اشاره و اظهار کرد: بیش از 110 مورد اقدام تخریب داشته ایم که دراین راستا بالغ بر سه تا چهار هکتار تاکنون آزادسازی صورت گرفته است.

وی در خصوص هتل ساخته شده در حاشیه رود جاجرود اضافه کرد: این هتل در بستر حریم کمی ما قرار ندارد و تنها در حریم رودخانه محسوب می شود از این رو بخشی که مربوط به سازمان ما بوده در دومرحله تخریب شده، اما به دلیل این‌که سازمان محیط زیست مسوول کمی رودخانه را به عهده دارد تاکنون با این مساله مخالفت نکرده و به محض این‌که کمیسیون ماده 99 اجازه تخریب را بدهد ما به تخریب قدام خواهیم کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای در خصوص وضعیت سدهای پنج‌گانه تهران گفت: هیچ‌ کدام از سدهای تهران مشکل پایداری ندارند و از نظر کیفیت آب نیز باید گفت که کیفیت آب در این پنج سد متفاوت است، چرا که در جنوب تهران از زمان ساخت سد ماملو شاهد کیفیت بسیار بالای آب هستیم، اما در سدهای دیگر آلودگی‌های متفاوتی وجود دارد که با این وجود شرکت مدیریت کیفیت آب با ایجاد 15 ایستگاه کیفیت را به‌طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: