در جلسه شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، آخرین تحولات و برنامه‌ریزی‌ها برای حج سال ۱۴۰۶ و عملیات عمره بررسی شد.

به گزارش آستان ، در این نشست که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد، اکبر رضایی، معاون سازمان حج و زیارت از تشکیل کارگروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی حج ۱۴۰۶ خبر داد و گفت: «جلسات این کارگروه‌ها در حال برگزاری است و با اعزام مسئول دفتر نمایندگی به عربستان، اقدامات مربوط به جابجایی ارز به کیف الکترونیکی و رزرو زمین‌های مورد نیاز در عرفات و منا برای عملیات حج پیش‌رو اجرایی خواهد شد.»

تلاش برای کنترل هزینه‌ها با وجود نوسانات ارزی

در ادامه، علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به پیگیری تامین ارز مورد نیاز از بانک مرکزی، بر اهمیت استخراج قیمت تمام‌شده و رعایت زمان‌بندی‌های اعلامی از سوی عربستان تاکید کرد. وی همچنین تصریح کرد: «هزینه حج افزایش غیرمتعارفی نداشته است، بلکه افزایش قیمت تمام‌شده عمدتاً ناشی از تغییر در نرخ ارز تخصیصی است.» رشیدیان همچنین از پیش‌بینی اعزام حدود ۱۶۰ هزار عمره‌گزار در عملیات امسال خبر داد.

تاکید بر حقوق زائران «۲۰ سال انتظار»

یکی از محورهای مهم این جلسه، درخواست نماینده ولی فقیه از رئیس سازمان حج و زیارت برای پیگیری جدی مطالبات زائرانی بود که نزدیک به ۲۰ سال پیش ثبت‌نام کرده و درصدی از هزینه‌ها را پرداخت کرده‌اند. حجت‌الاسلام نواب خواستار طرح ویژه این موضوع و اجرای مصوبات آخرین جلسه شورای عالی حج در نشست‌های تخصصی با مسئولان بلندپایه کشور شد.

وضعیت معاینات پزشکی

در بخش دیگری از این نشست، دکتر علی‌اکبر جنگجو، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت، با ارائه گزارشی از روند معاینات زائران اعلام کرد: «تاکنون ۶۸ هزار و ۱۴۳ نفر برای معاینات پزشکی معرفی شده‌اند که از این تعداد ۵۸ درصد مراحل معاینه را تکمیل کرده‌اند.» وی ضمن ابراز نگرانی از عدم مراجعه ۴۱ درصد باقی‌مانده، خواستار تسریع زائران در انجام این روند شد و خاطرنشان کرد: «استان هرمزگان در صدر بیشترین درصد معاینات انجام‌شده و استان‌های لرستان، زنجان و گیلان در ردیف استان‌هایی هستند که کمترین میزان مراجعه را داشته‌اند.»

شفاف‌سازی در قراردادهای الکترونیکی

در پایان این نشست، سید هادی جلالی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و امور حقوقی سازمان حج و زیارت، از نهایی شدن قراردادهای الکترونیکی میان سازمان و زائران حج ۱۴۰۶ خبر داد و تاکید کرد: «این قراردادها با هدف شفاف‌سازی حقوق و تکالیف طرفین تدوین شده و تعهدات سازمان و زائران در آن به‌طور دقیق و مشخص درج شده است.»

این جلسه همچنین با بررسی چالش‌های عملیات حج ۱۴۰۵ و راهکارهای ارتقای خدمات برای سال آینده ادامه یافت و نماینده ولی فقیه بر ضرورت تدوین سیاست‌های اجرایی و فرهنگی منسجم برای رفع این چالش‌ها تأکید کرد.