به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری آستان، عبدالله گنجی، روزنامه‌نگار، با اشاره به اینکه امام خمینی(س) مهم‌ترین شاخص حکومت الهی را عدالت می‌دانست، تأکید کرد: امام در میان همه حاکمان ایران پس از دوران کوتاه امیرالمؤمنین(ع)، الگوی بی‌نظیر عدالت در قدرت بود و انقلاب را انقلاب کوخ‌نشین‌ها می‌دانست. همچنین رهبر شهید انقلاب، یک درصد از حق امام تنزل نکرد و این مسیر را تا انتها ادامه داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری آستان، عبدالله گنجی، روزنامه‌نگار، در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به ابعاد عدالت در اندیشه و سیره عملی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی اظهار داشت: امام یکی از مهم‌ترین شاخص‌های حکومت الهی را عدالت می‌دانست. یکی از مهم‌ترین دلایل قیام امام، عدالت بود؛ هم در عرصه بین‌المللی و هم در عرصه داخلی. تمام سیره عملی، اندیشه و وصیت امام مملو از مفاهیم عدالت است، هرچند این بعد از شخصیت ایشان کمتر مورد توجه و پردازش قرار گرفته است. در عرصه عملی، به ویژه در عدالت توزیعی، توفیقات ما کم بوده است.

امام و استکبار و استضعاف

وی افزود: امام در عرصه جهانی، در مقام طرح مفاهیم عدالت، تابع قاعده استکبار و استضعاف بود. زمانی که از انقلاب و ابعاد جهانی آن می‌گفتند، می‌فرمودند انقلاب جهانی ما سه بعد دارد؛ جهان اسلام، عالم مستضعفین و ایران. در موضوع عالم مستضعفین بر عدالت تمرکز داشتند و می‌گفتند از این برزخ بی‌انتهایی که انقلاب اسلامی برای جهان‌خواران آفریده است استفاده کنید. قطب‌بندی گفتمانی ایشان با استکبار، همان فقر و غنا، پابرهنگان و مرفهین بی‌درد بود.

فلسطین؛ مهم‌ترین بی‌عدالتی بین‌المللی

این روزنامه‌نگار با بیان اینکه امام مهم‌ترین بی‌عدالتی در جهان معاصر را مسئله فلسطین می‌دانست، خاطرنشان کرد: ایشان برای این موضوع بسیار وقت گذاشتند، روز قدس را بنیان نهادند، از جنبش‌های اسلامی حمایت کردند و الهام‌بخش آن‌ها بودند. رهبر معظم انقلاب نیز بارها تأکید کرده‌اند که نظر امام در مورد فلسطین هیچ‌گاه تغییر نکرد.

امام و عدالت در زندگی شخصی

گنجی در ادامه با تأکید بر اینکه امام در حوزه مسائل داخلی به‌شدت مقید به عدالت بود، تصریح کرد: امام خود را الگوی عدالت در قدرت قرار داده بود. در میان همه حاکمان قبل و بعد از اسلام در ایران، به جز دوران کوتاه امیرالمؤمنین(ع)، هیچ حاکمی را نداریم که از زخارف دنیا دور باشد به جز امام و رهبر شهید. امام هیچ‌چیز در دنیا برای خود نخواست و حتی فرمود اگر اموالی از بیت‌المال نزد پسرم احمد است، ضمیمه بیت‌المال کنند.

وی با اشاره به اینکه امام انقلاب را انقلاب کوخ‌نشین‌ها می‌دانست و خود را نماینده آنان می‌خواند، افزود: دفاع از محرومان را اصل خدشه‌ناپذیر نظام می‌دانست. در حوزه عدالت توزیعی نیز مقید بودند امکانات متمرکز نباشد و به همین دلیل، صنعت و آموزش عالی در شهرهای مختلف کشور توزیع شد. ایشان توقع داشتند مسئولان مانند مردم زندگی کنند و به‌خاطر مسئولیت امتیاز خاصی طلب نکنند.

این روزنامه‌نگار در پایان با اشاره به رهبر شهید انقلاب اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب این مسیر را «موبه‌مو» دنبال کرد و یک درصد از حق امام تنزل نکرد و تا انتها این راه را ادامه داد.

  • منبع خبر : پایگاه خبری جماران